Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Legenda formule 1 je v Praze, hraje ve filmu režiséra Magnuska

Legenda formule 1 je v české metropoli. Dvojnásobný mistr světa ze sedmdesátých let Emerson Fittipaldi zavítal v těchto dnech do Prahy. Slavný Brazilec sem dorazil, protože hraje ve filmu režiséra Tomáše Magnuska Stáří není pro sraby.

...a dnes
zdroj: Wikipedia

"Je to pro mě výzva, zahrát si s opravdovými herci. Já nejsem herec, ale závodník a moc se mi ta myšlenka propojení sportovce a herců líbila," řekl bývalý světový šampion.

Třiasedmdesátiletý Brazilec získal ve formuli 1 tituly v letech 1972 a 1974. V době jeho největší slávy to byl sport jen pro odvážné. Bezpečnost závodů se od té doby nesrovnatelně zvýšila.

"Když jsem vstoupil do formule 1, byl to velice nebezpečný sport," konstatoval Fittipaldi. "Jackie Stewart po skončení kariéry začal prosazovat větší bezpečnost a já jsem mu s tím pomáhal. Při závodech se nám zabilo hodně kamarádů," řekl.

Je nám líto, video expirovalo.
Fittipaldi točí v Praze film

Více než současnou formuli 1 nyní Fittipaldi sleduje závodní začátky svého syna. Třináctiletý Emo už na motokárách dosáhl celé řady úspěchů.

"Když mu bylo osm let, přišel za mnou a říkal mi, tati, tati, já chci být závodník. Já jsem ten, kdo ho bude podporovat a pomůže mu se vším, a tak by to mělo být," říká Brazilec.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články