Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Chance Extraliga 2024/2025

Leclerc nezklamal a počtvrté v řadě vyhrál kvalifikaci na VC Ázerbájdžánu

Charles Leclerc je mistrem kvalifikace F1 v Ázerbájdžánu. Pilot stáje Ferrari ji ovládl počtvrté za sebou. Za ním skončili Oscar Piastri a Carlos Sainz.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Kvalifikaci Velké ceny Ázerbájdžánu vyhrál počtvrté Lecler

Šestadvacetiletý pilot Ferrari předčil na městské trati v Baku o 321 tisícin sekundy Australana Oscara Piastriho z McLarenu, třetí byl Leclercův týmový kolega Carlos Sainz. Lídr šampionátu Max Verstappen z Red Bullu byl šestý, druhý muž průběžného pořadí Lando Norris skončil až sedmnáctý.

Leclerc, kterému patří v mistrovství světa třetí místo, vybojoval třetí pole position v sezoně a 26. v kariéře. V závodě může zaútočit na třetí letošní triumf. Vedle dva týdny starého vítězství v Monze uspěl také v domácím závodě v Monaku.

"Je to nejlepší, co jsme si mohli přát. Věřím, že to zítra sehrajeme po týmové stránce dobře, abychom vyhráli," řekl před televizními kamerami Leclerc. "Bude to dlouhý závod. V minulých letech jsme to měli tak, že jsme v kvalifikacích byli silní, ale v závodech trochu ztráceli. Letos ale máme silnější vůz, takže doufám, že to tentokrát zvládneme," doplnil.

O tři roky mladší Piastri vybojoval druhou příčku díky vydařenému závěrečnému pokusu. Ve druhé řadě budou stát Sainz a Sergio Pérez z Red Bullu. "V posledním kole jsem byl blízko zdi, ale snažil jsem se z toho dostat maximum. Tahle trať nasazení odměňuje," uvedl Piastri.

Norris skončil hned v první části. Při pokusu o zajetí nejrychlejšího kola ho zpomalily žluté vlajky a obsadil až 17. místo. "Všichni stihli zajet rychlá kola, jen já ne. Byla to smůla, tak to je," řekl britský jezdec. "Máme před sebou ale dlouhý závod a věřím, že můžeme i tak zajet dobrý výsledek," doplnil čtyřiadvacetiletý pilot.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články