Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Latifiho šokovaly reakce na havárii v závěru F1: Sprostota, nenávist i výhrůžky smrtí

Hodně tvrdé reakce musel skousnout kanadský pilot Nicholas Latifi, jehož havárie ve Velké ceně Abú Dhabí zásadně ovlivnila boj o titul mistra světa. Pilot stáje Williams na svém webu uvedl, že poté na sociálních sítích čelil nadávkám a výhrůžkám smrtí. Proto se radši na sociálních sítích na týden odmlčel.

Nicholas Latifi
zdroj: ČTK/DPA autor: Hasan Bratic

"Dostal jsem na svých účtech tisíce zpráv. Většina z nich mi vyjadřovala podporu, ale byla tam také spousta nenávisti a nadávek," uvedl Latifi.

"Už jsme mnohokrát viděli ve všech možných sportech, že jeden incident v nevhodný okamžik vyvolá naprosto přehnané reakce a dostane to nejhorší z lidí, kteří si říkají 'fanoušci'. Ale šokoval mě extrémní tón nenávisti, sprostoty, a dokonce výhrůžek smrtí, které jsem dostal."

Je nám líto, video expirovalo.
Kontroverzní závěr ročníku F1, Mercedes protestuje

Předminulou neděli v závěrečné fázi Grand Prix Abú Dhabí po Latifiho nehodě vyjel na trať safety car a následná rozhodnutí ředitelství závodu dala možnost Maxi Verstappenovi předjet v posledním kole dosavadního lídra Lewise Hamiltona.

Britský pilot Mercedesu před Latifiho nehodou vedl s pohodlným jedenáctisekundovým náskokem a směřoval za osmým titulem, díky vítězství vybojovanému v závěru se ale nakonec radoval z premiérového triumfu Nizozemec Verstappen z Red Bullu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články