Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kvalifikaci na Velkou cenu Mexika vyhrál Rosberg těsně před Hamiltonem

Mexiko - Německý pilot Nico Rosberg odstartuje do Velké ceny Mexika formule 1 z prvního místa. Jezdec stáje Mercedes porazil v kvalifikaci týmového kolegu a už jistého mistra světa Brita Lewise Hamiltona o 188 tisícin sekundy. Pole position získal počtvrté za sebou a popáté v sezoně.

Nico Rosberg a Lewis Hamilton
zdroj: AP autor: Darko Bandic

Ze třetího místa za oběma mercedesy vyrazí do závodu Sebastian Vettel s ferrari, který bude hájit druhou příčku v průběžném pořadí před krajanem Rosbergem. Ve druhé řadě na startovním roštu ho doplní Rus Daniil Kvjat z Red Bullu.

"Jsem naprosto spokojený. Byl jsem rychlý celý víkend a mohl pořádně útočit," řekl Rosberg po jubilejním 20. vítězství v kvalifikaci v kariéře. "Doufal jsem, že to bude o něco těsnější. Zkusil jsem všechno," konstatoval Vettel, jenž na konkurenta ztratil 370 tisícin. V pořadí šampionátu má náskok čtyř bodů.

Favorit domácích fanoušků Sergio Pérez obsadil v kvalifikaci na obnovenou mexickou Grand Prix, která se pojede poprvé od roku 1992, deváté místo. Jezdec stáje Force India zaostal za Rosbergem o 1,236 sekundy.

Hamilton, jenž si obhajobu titulu zajistil minulý týden triumfem v Austinu, má letos na svém kontě už deset vítězství. Tři závody před koncem sezony bojuje o vyrovnání Vettelova rekordu 13 výher, který německý pilot stanovil v roce 2013 v barvách Red Bullu.

Výsledky kvalifikace na Velkou cenu Mexika:

1. Rosberg (Něm./Mercedes) 1:19,480, 2. Hamilton (Brit./Mercedes) -0,188, 3. Vettel (Něm./Ferrari) -0,370, 4. Kvjat (Rus./Red Bull) -0,918, 5. Ricciardo (Austr./Red Bull) -0,919, 6. Bottas (Fin./Williams) -0,968, 7. Massa (Braz./Williams) -1,087, 8. Verstappen (Niz./Toro Rosso) -1,230, 9. Pérez (Mex./Force India) -1,236, 10. Hülkenberg (Něm./Force India) -1,308.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články