Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Kvalifikaci F1 v Singapuru opanoval Rosberg před Ricciardem

Singapur – Německý pilot Nico Rosberg hájící barvy stáje Mercedes vyhrál kvalifikaci na Velkou cenu Singapuru vozů Formule 1. Do dvoustého závodu v kariéře tak odstartuje z pole position. Vedle něj bude stát na startu Australan Daniel Ricciardo z Red Bullu, třetí skončil Rosbergův týmový kolega Brit Lewis Hamilton, vedoucí muž seriálu MS. 

Nico Rosberg ve svém monopostu
zdroj: Reuters

Rosberg byl nejrychlejší o více než půl sekundy a během kariéry triumfoval v kvalifikaci už devětadvacetkrát. Může zaútočit na třetí vítězství v sezoně za sebou a také na první místo v průběžném hodnocení šampionátu. Hamilton totiž vede pouze o dva body.

Na konci startovního roštu bude pilot stáje Ferrari Sebastian Vettel, čtyřnásobný mistr světa, který měl technické potíže a mechanici je do konce kvalifikace nestačili dát do pořádku. Přitom v Singapuru vyhrál třikrát za poslední čtyři roky.

Závod proběhne v neděli pod umělým osvětlením.

Průběh kvalifikace narušil varan, který se vydal na prohlídku trati během posledního tréninku a objevil se před vozem Red Bull Maxe Verstappena. "Jedeš tváří v tvář Godzille," zahlásil osmnáctiletému Nizozemci mechanik do vysílačky. "Máme tady nového kamaráda třetího tréninku," komentoval situaci Španěl Fernando Alonso z McLarenu.

Kvalifikace na Velkou cenu Singapuru, závod mistrovství světa vozů formule 1:

1. Rosberg (Něm./Mercedes) 1:42,584, 2. Ricciardo (Austr./Red Bull) -0,531, 3. Hamilton (Brit./Mercedes) -0,704, 4. Verstappen (Niz./Red Bull) -0,744, 5. Räikkönen (Fin./Ferrari) -0,956, 6. Sainz (Šp./Toro Rosso) -1,613, 7. Kvjat (Rus./Toro Rosso) -1,885, 8. Hülkenberg (Něm./Force India) -1,895, 9. Alonso (Šp./McLaren) -1,969, 10. Pérez (Mex./Force India) -1,998.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články