Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Konec spekulacím, Russell jde do Mercedesu

Konec veřejnému tajemství v paddocku formule 1. George Russell, třiadvacetiletý jezdec Williamsu, bude v nové sezoně formule 1 jezdit v týmu Mercedes po boku úřadujícího šampiona Lewise Hamiltona. Ve stáji nahradí Valtteriho Bottase, který míří do Alfy Romeo. 

George Russell
zdroj: ČTK/PA/ autor: James Moy

"Lhal bych, kdybych řekl, že nejsem v sedmém nebi. Je to obrovská šance,kterou chci chytit oběma rukama," řekl Russell, který prošel juniorským programem Mercedesu.

"Je mi jasné, že to bude obrovská výzva a bude to pro mě velká škola. K Lewisovi jsem vzhlížel od chvíle, co jsem jezdil v motokárách. Těším se, že se budu moci učit od někoho, kdo je osobností na trati i mimo ni," dodal.

Talentovaný jezdec si měl šanci samotný monopost Mercedesu vyzkoušet už i v závodě. V loňské sezoně s týmem odjel závod v Bahrajnu, kde zaskakoval za Lewise Hamiltona, který se tehdy potýkal s onemocněním koronavirem. 

Největším úspěchem jeho dosavadní kariéry ve formuli 1 bylo druhé místo ze závodu v belgickém Spa v letošním roce. V netradičním závodě, který byl narušen silným deštěm, skončil druhý po fantasticky odjeté kvalifikaci, ve které zaostal pouze za Maxem Verstappenem. V Belgii tak dokázal porazit i svého budoucí týmového kolegu Lewise Hamiltona.

Rozený vítěz

"Je to rozený vítěz a poslední tři sezony ve Williamsu ukázaly, jaká by mohla být jeho budoucnost," řekl v prohlášení šéf Mercedesu Toto Wolff s tím, že Russell podepsal víceletou smlouvu. Hamilton má kontrakt ještě na dva roky.

"Chceme mu pomoci růst ve společnosti Lewise, nejlepšího pilota v historii formule 1. Jsem přesvědčený, že až se poznají, vytvoří silný tým, se kterým Mercedes bude vyhrávat na trati i mimo ni," dodal Wolff.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články