Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Konec malajské aféry - Vettel s Webberem si podali ruce

Sepang (Malajsie) – Víkendová bouře, zdá se, odezněla. Vyhrocenou atmosféru ve stáji formule 1 Red Bull po kontroverzním vítězství Sebastiana Vettela před Markem Webberem ve Velké ceně Malajsie ukončilo podání rukou. Oba jezdci podle sportovního ředitele týmu Helmuta Marka aféru uzavřeli po pohovoru s vedením stáje.

Vettel se dostal pod palbu kritiky poté, co při nedělní Grand Prix v Sepangu neuposlechl v závěru závodu pokyny týmu a místo šetření auta a držení pozic stájového kolegu agresivním manévrem předjel. "Nevěřím, že by to ještě někdy zopakoval. Na obvyklém pohovoru po závodu si oba piloti potřásli rukou. Tím je celá záležitost vyřízená," prohlásil Marko.

Nyní piloty čeká pauza před Grand Prix Číny (14. dubna) a Marko očekává, že emoce během volna opadnou. "Na dovolenou spolu jezdit nemusejí. Konstruktivní pracovní klima tu ale musí panovat," dodal.

Vettel a jeho boj s vlastním egem

Podle Marka ztratil Vettel v Malajsii kontrolu nad svým chováním. "V Sebastianovi převážil závodník. Hranice pro závodníka ale leží tam, kde začínají zájmy týmu. Dali jsme Sebastianovi jasně najevo, že se to nesmí opakovat," uvedl s tím, že svůj jezdecký styl Vettel měnit nemusí. "Jen musí v podobných situacích zvládnout své ego," dodal.

Vettel po svém činu čelil mohutné vlně kritiky. Zvláště italští novináři si nebrali servítky. "Zrada v rychlosti 300 kilometrů za hodinu. V Red Bullu vypukla válka vítězů," uvedl italský list Repubblica. "Vettel se stále více podobá svému vzoru Schumacherovi. Jeho manévr bez špetky respektu vůči Webberovi byl výrazem jeho nekontrolované vůle po vítězství, která jej nutí k přehánění a porušování pravidel," napsal italský Tuttosport.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články