Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Jsme nejlepší parťáci, tvrdí Hamilton o Bottasovi a novou smlouvu chce mít brzy

I když to tak nevypadalo a Valtterimu Bottasovi při víkendové GP Španělska formule 1 trvalo dost dlouho, než se rozhodl splnit pokyn vedení týmu Mercedes a pustil před sebe britského šampiona Lewise Hamiltona, mezi oběma jezdci je všechno v naprostém pořádku. Alespoň to tvrdí Hamilton.

Lewis Hamilton a Valtteri Bottas
zdroj: Reuters autor: Leonhard Foeger

"Jsme nejlepší týmoví kolegové. Upřímně jsem ani nevěděl, že takovou zprávu dostal, takže jsem měl v hlavě, že závodíme, a v tomhle úvodu sezony to bylo za mě naprosto v pořádku," nechal se slyšet Hamilton pro F1.com.

"Myslel jsem jen na to, že se k němu pokusím přiblížit a předjedu ho. Oba jsme měli v závodě zcela jiné strategie a já měl tou dobou novější pneumatiky, podařilo se mi to. Valtteri se při předjíždění zachoval zcela férově," uvedl Hamilton.

Bottas sice připustil, že mohl před sebe kolegu z Mercedesu pustit o něco dříve, nicméně se hájil, že měl v hlavě také svůj boj o třetí místo s Charlesem Leclerkem z Ferrari. Zároveň dodal, že nejezdí v F1 proto, "aby pouštěl lidi před sebe".

Je nám líto, video expirovalo.
Hamilton ovládl Velkou cenu Španělska F1 a zvýšil vedení v MS

Drobná nesrovnalost, při níž se Hamilton za Bottasem lehce zdržel, však nakonec neměla na konečné pořadí vliv. Obhájce titulu pak předstihl i vedoucího Maxe Verstappena a vyhrál třetí závod v sezoně. Díky tomu zvýšil náskok před rivalem z Red Bullu na 14 bodů.

"Tohle je přesně chvíle, kdy vyhráváme jako tým. Občas se dostaneme do situace, v níž musíme upřednostnit zájem týmu. Skončit druhý a třetí je dobré, ale když se můžete dostat na první místo, automaticky to znamená získat nejvíc bodů. A to je klíčové," řekl Hamilton.

Šestatřicetiletý pilot se navíc nechal slyšet, že by již rád zahájil s Mercedesem jednání o nové smlouvě. Chtěl by se tak vyhnout situaci jako letos, kdy se dohodl na ročním kontraktu jen měsíc před startem sezony. "Zničilo mi to celou zimu a je mi jasné, že to nepomohlo ani Totovi (Wolfovi  šéfovi Mercedesu), aby měl volno a odpočinul si. Nemusíme nic uspěchat, ale myslím, že bychom měli být být rozumní a začít jednat," dodal s tím, že by chtěl mít jasno do konce července, kdy začne ve formuli 1 letní přestávka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články