Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Je to mučení, tak si jezdím vlastní Velké ceny, přiznává Schumacher junior

Tvrdé začátky ve formuli 1 zažívá syn slavného otce. Mick Schumacher, potomek sedminásobného světového šampiona v téhle VIP motoristické společnosti, komentuje dvě šestnáctá místa v úvodních Velkých cenách sezony jako "opravdové mučení". A výrazné zlepšení s vozem Haas nečeká. Přesto věří, že ho i tahle zkušenost posune dál.

Dvaadvacetiletý syn Michaela Schumachera, jenž je po nehodě na lyžích už roky stále ve vážném stavu izolován od veřejnosti v rodinném sídle, touží vítězit zatím marně.

"Mám to tak, že když nejsem první, tak si to neužívám. Čili jezdit úplně na konci pole bez opravdové konkurence je fakt mučení," přiznal Schumacher junior pro britský Channel 4.

Schumacher junior si proto vytváří motivaci sám. "V každém závodě si proto musím vytvořit vlastní Velkou cenu. Když jsou přede mnou například Nicholas Latifi nebo George Russell, beru je jako lídry, které se snažím nahánět. Je to hra, kterou si v sobě musím nastavit, abych zůstal dál motivovaný a šel do toho na 100 procent," přiznal.

Je nám líto, video expirovalo.
Mick Schumacher pojede za Haas. Ideální. Nebude na něj tlak, míní Enge

Schumacher, který patří do akademie Ferrari, se do F1 dostal i díky mistrovským titulům v sériích F3 a F2 a slavné jméno se s ním vrátilo do prestižního seriálu po devíti letech. Už před startem sezony ale jeho tým Haas deklaroval, že letos nebude do vývoje svého vozu příliš investovat a raději se připraví na další ročník, kdy mají vstoupit v platnost nová pravidla. Německý mladík se ale nebojí, že by tím jeho jméno utrpělo.

"Nemůžete se zavděčit všem, ale znám svou cenu. Vím, co jsem dokázal, abych se sem dostal. Není to jen o mém příjmení, ale i o potenciálních genech, které mám. Myslím, že představuji lukrativní zboží a mám k tomu možná nejlepšího učitele na světě," uvedl Schumacher.

O slabší výkonnosti vozu navíc vědí i jeho nadřízení v týmu Haas, proto ani na talentovaného jezdce nevyvíjejí v jeho první sezoně v F1 výrazný tlak.

Naopak šéf Günther Steiner Schumachera pochválil, jak se dokázal vrátit v poslední GP Emilie Romagny poté, co na mokré trati ulomil přední křídlo. "Mick si následně vedl velmi dobře. Přestože zatím nemáme výsledky, ze kterých bychom byli šťastní, dělá mi radost to, že jsme udělali krok vpřed. Tento rok jsme tu proto, abychom odstranili chyby a dosahovali lepších výsledků," dodal.

Nejbližší závod, kterým je Velká cena Portugalska, se pojede 2. května.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články