Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hamiltonovi hrozí trest za cílenou absenci na pařížském galavečeru FIA

Lewis Hamilton by mohl dostat trest za absenci na čtvrtečním galavečeru Mezinárodní automobilové federace. V Paříži se exmistr světa formule 1 neobjevil na protest proti kontroverzním událostem ze závěru Velké ceny Abú Zabí, v níž v posledním kole přišel o titul. Podle pravidel je účast tří nejlepších aktérů v soutěžích mistrovství světa na slavnosti povinná. "Pokud došlo k pochybení, nelze to pominout. Pravidla jsou pravidla," řekl nový prezident FIA Muhamad Sulajím.

Je nám líto, video expirovalo.
Kontroverzní závěr ročníku F1, Mercedes protestuje

Hamilton a jeho stáj Mercedes se cítí poškozeni verdikty ředitelství nedělní Grand Prix při výjezdu zpomalovacího vozu s následným restartem závodu v posledním kole.

Do té doby suverénně vedoucí Brit v něm neodolal útoku Maxe Verstappena, který jej na čerstvých pneumatikách předjel a stal se na jeho úkor mistrem světa. Tým neuspěl ani s protesty a nakonec se vzdal odvolání.

"Vím, že Lewis je smutný kvůli tomu, co se stalo. Řekl bych, že je zlomený. Ale musíme teď přezkoumat, jestli nebyla porušena pravidla. Jsem ve funkci jen pár hodin, takže nemohu dát jasnou odpověď, dokud neověřím fakta," dodal Sulajím.

Vedle Hamiltona nedorazil na pařížský galavečer ani šéf stáje Mercedes Toto Wolff. Vítěze Poháru konstruktérů reprezentoval pouze technický šéf týmu James Allison.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články