Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Hamilton smetl všechny soupeře a ovládl kvalifikaci v Maďarsku

Mogyoród (Maďarsko) - Lewis Hamilton i po třítýdenní přestávce v seriálu formule 1 kraloval v kvalifikaci. Britský jezdec stáje Mercedes popáté v řadě odstartuje z pole position, a letos ovládl kvalifikaci již podeváté.

Lewis Hamilton na Hungaroringu
zdroj: imago sportfotodienst

"Zatím je to jeden z mých nejlepších víkendů. Nepamatuji, že bych někdy podal takhle dobrý výkon," pochvaloval si Hamilton. V Maďarsku vyhrál kvalifikaci už popáté a má teď jedinečnou šanci zvítězit tu popáté i v závodě, čímž by se odpoutal od spoludržitele rekordu Michaela Schumachera. "Mám tuhle trať rád," konstatoval Hamilton.

Na Hungaroringu zatím Hamilton nemá konkurenci, nejrychlejší byl i ve všech třech trénincích. Při 47. kvalifikačním vítězství Hamilton porazil hlavního rivala a týmového kolegu Nica Rosberga z Německa o 575 tisícin sekundy.

"Takový náskok na tomto okruhu, to jsou celé světelné roky. Tady to bývá na tisíciny," ocenil Hamiltonův výkon slavný Niki Lauda, šéf dozorčí rady Mercedesu. "Nemám pro to vysvětlení. V podstatě šlo všechno normálně, ale postrádal jsem rychlost. Nejsem spokojený," řekl zklamaný Rosberg.

Mercedes už poosmé v sezoně kompletně obsadil první řadu startovního roštu. Třetí čas zajel další německý jezdec Sebastian Vettel ve ferrari a ve druhé linii s ním bude stát Australan Daniel Ricciardo z Red Bullu. Pátý Kimi Räikkönen z Finska ve druhém ferrari ztratil na Hamiltona přesně sekundu, třetí řadu bude sdílet s krajanem Valtterim Bottasem z Williamsu.

Kvalifikace na Velkou cenu Maďarska, závod mistrovství světa vozů formule 1 v Mogyoródu:

1. Hamilton (Brit./Mercedes) 1:22,020, 2. Rosberg (Něm./Mercedes) -0,575, 3. Vettel (Něm./Ferrari) -0,719, 4. Ricciardo (Austr./Red Bull) -0,754, 5. Räikkönen (Fin./Ferrari) -1,000, 6. Bottas (Fin./Williams) -1,202, 7. Kvjat (Rus./Red Bull) -1,312, 8. Massa (Braz./Williams) -1,517, 9. Verstappen (Niz./Toro Rosso) -1,659, 10. Grosjean (Fr./Lotus) -2,161. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články