Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Hamilton se pustil do fanouška v Rakousku. Je neuvěřitelné, že někdo slaví nehodu, řekl

Osmé místo ze sprintu mu příliš radosti neudělalo a celkově si Lewis Hamilton zatím víkendu na Velké ceně Rakouska příliš neužívá. Sedminásobného mistra světa formule 1 rozzlobili také fanoušci, kteří v pátek slavili, když havaroval. Podpořil ho i obhájce titulu Max Verstappen, který chování fanoušků odsoudil.

Je nám líto, video expirovalo.
Verstappen vyhrál sprint

Sedmatřicetiletý Hamilton boural v kvalifikaci na dnešní sprint, ve kterém obsadil osmé místo. "Při nehodě jsem měl jiné starosti, ale slyšel jsem to potom," prohlásil Hamilton.

"Je neuvěřitelné, že udělali něco takového. Všichni ví, jak je náš sport nebezpečný. Absolutně s tím nesouhlasím. Jezdec může skončit v nemocnici a oni budou slavit?" přidal pilot stáje Mercedes.

"Nikdy byste se neměli radovat z cizího neštěstí nebo zranění. Nemělo se to dít v Silverstonu a nemělo se to stát tady," připomněl Hamilton, že při Velké ceně Británie byl terčem domácích fanoušků Max Verstappen z Red Bullu. Čtyřiadvacetiletý nizozemský pilot u nich není v oblibě poté, co v kontroverzním závěru minulé sezony připravil Hamiltona o titul. Ve Spielbergu je naopak populárnější jezdec rakouské stáje Red Bull.

Chování fanoušků odsoudil i obhájce titulu Max Verstappen. "Myslím, že to je ostuda. Chovali se jak fotbaloví fanoušci," řekl nizozemský pilot v rozhovoru pro stanici Sport1 poté, co na domácí trati jeho stáje Red Bull ovládl i druhý sprint v sezoně.

"Je to škoda, protože i když občas svádíme extrémně tvrdé a napínavé souboje, tak je vždycky potřeba soupeře respektovat," přidal Verstappen, který ve fotbale fandí PSV Eindhoven. "Ale když se divám na zápas, tak si ho užívám bez ohledu na to, jestli můj tým prohraje, nebo vyhraje. Bylo by hezké, kdyby se stejně chovali i fanoušci formule," přidal čtyřiadvacetiletý pilot.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články