Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hamilton po nečekaném triumfu: Byl to nejneuvěřitelnější závod, jaký jsem zažil

Přestože startoval až ze 14. místa, vystoupal na stupínek nejvyšší a vzhledem k havárii Sebastiana Vettela z Ferrari se dokonce vrátil na první místo v hodnocení seriálu. Britský pilot Mercedesu Lewis Hamilton si před nedělní Velkou cenu Německa formule 1 přál zázrak  a jeho modlitby byly vyslyšeny. 

Lewis Hamilton se raduje z vítězství ve VC Německa
zdroj: REUTERS autor: Wolfgang Rattay

Hamilton i díky tomu sesadil Vettela z prvního místa průběžného pořadí a po 11 z 21 měření sil před ním vede o sedmnáct bodů. "Byl to nejneuvěřitelnější závod, jaký jsem zažil. Jako obvykle jsem se před startem modlil a moje modlitby byly vyslyšeny. A to mě děsí trochu víc než obvykle," konstatoval rodák ze Stevenage.

"Předvedl jsem nejlepší výkon, co si pamatuji," přidal Hamilton a pokračoval. "Pár povedených už mám za sebou, třeba v Silverstonu v roce 2008, ale tehdy jsem vyjel z trati, takže tam to bylo tak na 99,8 procenta. Teď jsem ale neudělal žádnou chybu." 

Šťastného vítěze po závodě začalo vyšetřovat vedení šampionátu kvůli tomu, že si na poslední chvíli rozmyslel nájezd do boxů a přes trávu se vrátil na trať. Čtyřnásobnému mistru světa hrozilo, že by mohl o triumf přijít, ale nakonec vyvázl s varováním. "Bylo to nahoru dolů, prostě hrozně emotivní den," zakončil Hamilton.

"Rozdíl mezi nejlepšími a těmi 'jen' velmi dobrými je v tom, že ti nejlepší dokážou něco udělat, i když se jim vůbec nedaří. A jedním z nich je i Lewis," řekl šéf Mercedesu Toto Wolff, který s britským pilotem podepsal krátce před závodem novou dvouletou smlouvu na 40 milionů liber.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články