Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Hamilton: Nevím, za koho budu příští rok jezdit

Monza - Bývalý mistr světa formule 1 Lewis Hamilton do spekulací o svém působišti v příští sezoně jasno nevnesl. V dějišti Velké ceny Itálie britský jezdec McLarenu prohlásil, že neví, za jaký tým bude v roce 2013 závodit. Sedmadvacetiletý pilot má údajně nabídku od Mercedesu, který mu slibuje za tři roky 60 milionů liber (asi 1,8 miliardy korun).

Lewis Hamilton slaví vítězství
zdroj: Getty Images autor: Ker Robertson

Hamilton se nechtěl o možném angažmá v německé stáji a jeho případných výhodách bavit. "Nemám tušení. Vážně o tom nepřemýšlím. Jezdím za McLaren, teď jsme vyhráli dvě Grand Prix a máme před sebou další velký závod. Na to se musím soustředit," uvedl v Monze světový šampion z roku 2008, který ovládl na konci srpna závod na Hungaroringu.

Pátému muži průběžného pořadí MS skončí po sezoně smlouva s McLarenem a Hamilton pouze potvrdil informace svého managementu, že se svým součastným týmem jedná. "Chci vyhrávat. Musím myslet na to, kde to půjde nejlépe," citovala ho BBC.

Spolu s vítězem předchozího závodu ve Spa krajanem Jensonem Buttonem letos nasbírali pro McLaren čtyři výhry. Mercedes se dočkal od svého návratu do F1 v roce 2010 jediného vítězství díky triumfu Němce Nico Rosberga v letošní Grand Prix Číny. Podle spekulací by Hamilton mohl u Mercedesu nahradit sedminásobného mistra světa Němce Michaela Schumachera, který po svém comebacku do seriálu vystoupil na stupně vítězů jen jednou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články