Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hamilton bude v Číně na startu o pět pozic níže, dostal trest za výměnu převodovky

Šanghaj - Lewis Hamilton bude na startu Velké ceny Číny formule 1 o pět pozic vzadu oproti kvalifikačnímu výsledku. Úřadující mistr světa byl potrestán za výměnu převodovky svého mercedesu. I kdyby tedy kvalifikaci vyhrál, odstartuje Hamilton nejvýše z šesté pozice. 

"Tenhle víkend bude těžký. Budu o pět pozic vzadu na startu kvůli výměně převodovky, ale díky vám mám energii, motivaci a sebedůvěru, že dokážeme získat ztracené pozice," uvedl Hamilton. 

Informaci později potvrdil i Mercedes. Tým uvedl, že Čína je vzhledem k možnostem předjíždění relativně vhodným místem, kde se dá odpykat trest. Jezdci musí podle pravidel vydržet převodovka šest závodů v řadě, nicméně Hamilton tu svou rozbil při kolizi v předchozí Velké ceně Bahrajnu.

Start nejlépe ze šestého místa je tak pro britského jezdce další komplikací v zatím rozpačitém úvodu sezony. Hamilton marně stíhá týmového kolegu Nica Rosberga, jenž vyhrál úvodní dvě Velké ceny a celkově už pět závodů za sebou. Mistr světa na německého lídra ztrácí 17 bodů a na triumf čeká od říjnové Velké ceny USA, kde si zajistil třetí titul v kariéře.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články