Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Francouz Grosjean se stal prvním jezdcem stáje Haas F1

Kannapolis - Prvním jezdcem nové stáje Haas F1, jež vstoupí příští rok do mistrovství světa, byl jmenován Francouz Romain Grosjean. Devětadvacetiletý pilot jezdí pátým rokem za tým Lotus, který má finanční problémy a po sezoně by ho měla převzít automobilka Renault.

Romain Grosjean
zdroj: AP autor: John Donegan

Tým Haas F1 bude první americkou stájí ve formuli 1 od roku 1986. Zakladatel týmu Gene Haas původně hodlal angažovat amerického jezdce, ale nakonec se rozhodl pro zkušenost. "Nechceme to dělat americkým stylem, ale chceme dostat auto na start s nejlepšími možnými lidmi. Romain získal body ve všech sezonách, v nichž závodil, a právě sbírat body je naším hlavním cílem," uvedl Haas, jenž se angažuje i v zámořské sérii NASCAR.

Grosjean, ženevský rodák jezdící pod francouzskou vlajkou, má na kontě 78 Velkých cen. Na vítězství dosud nedosáhl, jeho maximem jsou dvě druhá místa a osm třetích. V monopostu nového týmu se poprvé představí začátkem března příštího roku na testech v Barceloně. Debut v závodě si odbude 3. dubna v Austrálii.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články