Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Formule 1 přechází do virtuální reality se skutečnými hvězdami za volanty

Realita, i když jen virtuální, má spasit formuli 1. Zrušených sedm úvodních Velkých cen sezony nahradí virtuální závody, kterých se zúčastní i skuteční piloti F1. Vedení šampionátu spustilo oficiální sérii videoherních Grand Prix a první se pojede už v neděli, kdy se měla původně konat Velká cena Bahrajnu.

"Každý následující závodní víkend bude závod formule 1 z reálného světa nahrazen virtuální Velkou cenou," oznámili představitelé šampionátu, jenž se kvůli pandemii koronaviru rozběhne nejdříve v červnu. "V prvním závodu série budou na roštu současní piloti formule 1 společně s množstvím hvězd, které oznámíme později," uvedli zástupci seriálu F1.

Závod budou moci fanoušci sledovat na oficiálním kanálu formule 1 na YouTube, na Twitchi a Facebooku. Celá akce by měla trvat 90 minut, závod se pojede na poloviční vzdálenost 28 kol.

Už minulý víkend si zazávodili ve videohrách jezdci F1 Max Verstappen a Lando Norris, kteří si esportem vynahrazovali zrušenou Velkou cenu Austrálie.

Letošní seriál formule 1 se rozběhne nejdříve 7. června v Ázerbájdžánu. Zrušeny bez náhrady byly závod v Austrálii a ikonická Velká cena Monaka, v pozdějším termínu by se mohly do kalendáře vrátit odložené Grand Prix Bahrajnu, Vietnamu, Číny, Nizozemska a Španělska.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články