Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Ferrari už nevládne jen na dlouhých rovinkách, ale Hamilton věří, že zrychlí i Mercedes

Tři závody šampionátu formule 1 za sebou vyhrály vozy Ferrari a dosud vládnoucí stáj Mercedes začíná větřit nebezpečí. Lewis Hamilton, obhájce titulu, který ve Velké ceně Singapuru skončil až čtvrtý, řekl: "Je jasné, že jejich auta teď fungují skvěle na všech okruzích a bude velmi těžké je porazit." Přitom italská stáj se dosud prosazovala hlavně na těch nejrychlejších okruzích.

Hamilton však zatím vládne průběžnému pořadí jezdců, stejně jako Mercedes Poháru konstruktérů. "Na rovinách jim nemůžeme konkurovat. Ale dříve jsme to dokázali kompenzovat jinde," konstatoval pětinásobný světový šampion.

Hamilton jezdil v Singapuru v úvodu závodu na druhém místě za Charlesem Leclercem ve Ferrari, ale strategie Mercedesu nezafungovala dobře - dostal pozdě nové gumy a klesl na čtvrtou pozici. Nakonec vyhrál Sebastian Vettel poté, co se při zastávce v depu dokázal posunout ze třetího místa do vedení před stájového kolegu Leclerca a třetího Maxe Verstappena.

Hamilton si ale ze současné dominance italské stáje, která vyhrála tři velké ceny za sebou, velkou hlavu nedělá. "Ve skutečnosti se toho pro mě moc nezměnilo, je to pořád stejně těžké," řekl, ale pak přece jen uznal. "Minimálně následujících pár závodů bude ale extrémně těžkých," uvedl s očekáváním, že jeho tým brzy najde na rychlost soupeřů protizbraň. "Musíme z našeho auta dostat ještě víc."

Je nám líto, video expirovalo.
V Singapuru vládly F1 vozy Ferarri

Hamilton, jenž míří za šestým titulem, čímž by se stal vůbec nejúspěšnějším pilotem F1, dál vede pořadí před kolegou z týmu Valtterim Bottasem o 65 bodů, Leclerc a Verstappen ztrácejí shodně 96 bodů a pátý Vettel je zpět o dalších šest bodů. Ovšem Brit, který vyhrál sedm z úvodních deseti velkých cen, se v posledních pěti GP radoval z triumfu jedinkrát.

Přesto tvrdí, že v týmu je dobrá atmosféra, a věří, že společně dokážou opět zrychlit. "Vyhrajeme nebo prohrajeme společně. Čeká nás další závod a pro úspěch uděláme to nejlepší," prohlásil před nadcházejícím víkendem, v němž formule jedna zamíří do Ruska. V Soči se tradičně daří dalšímu jezdci Mercedesu Bottasovi, jenže tamní trať je plná dlouhých rovinek, na nichž by nyní měly mít výkonnější motory Ferrari výhodu, stejně jako nedávno v Belgii a Itálii.

Zdroj
BBC

Hlavní zprávy

Nejčtenější články