Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

F1: Red Bull začíná mluvit o titulu, Hamilton může přijít o body z Hockenheimu

Boj o titul ve formuli jedna se ještě může zdramatizovat. Dlouho nudný vývoj letošního ročníku, jemuž dominovali jezdci stáje Mercedes Lewis Hamilton a Valterri Bottas, by se mohl po Velké ceně Německa změnit. Před měsíční pauzou se to pokusí o víkendu v Maďarsku potvrdit Max Verstappen z Red Bullu, který po triumfu v Hockenheimu věří, že ještě může bojovat o titul.

Max Verstappen
zdroj: ČTK/ZUMA/Hoch Zwei

Hamilton sice stále vede šampionát o 41 bodů před Bottasem, ale v Německu na mokré dráze obsadil až deváté místo, na které se nakonec posunul až díky trestům pro oba vozy Alfy Romeo. Ovšem Hamilton nakonec ještě může o body z německé ceny přijít, protože Alfa Romeo podala protest a věří, že uspěje. K poškození spojky (což mělo dát jejich vozům výhodu na startu) totiž došlo při zahřívacích kolech za safety carem a stáj s tím nemohla nic dělat.

"Přesně tohle jsou dny, které nás v minulosti posílily. Nikdy totiž nepřijdete domů a neptáte se: Proč jsme sakra vyhráli? Naopak přijdete domů a ptáte se: Proč jsme sakra prohráli?" konstatoval po závodě na Hockenheimu šéf Mercedesu Toto Wolff.

"Zkusím se z toho vyspat a za týden se vrátit silnější," přidal se Hamilton, jenž v posledních třech závodech skončil už podruhé mimo stupně vítězů, zatímco Verstappen dva z nich vyhrál.

Je nám líto, video expirovalo.
Verstappen vyhrál divokou německou VC F1

Nizozemský pilot nejprve v Rakousku ukončil dosavadní nadvládu Mercedesu a po vítězství v Německu je stále jediným přemožitelem mistrovské stáje v sezoně.

V hodnocení šampionátu je třetí a na Hamiltona ztrácí 63 bodů, šéf Red Bullu Helmut Marko však věří, že Verstappen stále může získat titul. "Nevylučoval bych to. Max už ukázal, že dokáže Mercedes i Ferrari předjet. A v Německu jsme viděli, že i Mercedes dělá chyby, když na ně pořádně zatlačíte," prohlásil.

Vítězství v Maďarsku bude obhajovat Hamilton, který na Hungaroringu vyhrál už šestkrát. V pátek jsou na programu tréninky a v sobotu kvalifikace, která stejně jako nedělní závod odstartuje v 15 hodin.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články