Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Do Velké ceny USA odstartuje z pole position Hamilton

Austin – Lewis Hamilton, britský pilot stáje Mercedes, vyhrál kvalifikaci na Velkou cenu USA a podeváté v sezoně vstoupí do závodu formule 1 z prvního místa. V americkém Austinu porazil o 216 tisícin sekundy svého týmového kolegu Nica Rosberga. Stanovil také nový rekord okruhu, když o setinu pokořil hranici jedné minuty a 35 sekund. Druhou řadu obsadí jezdci Red Bullu – Daniel Ricciardo a Max Verstappen. 

V kvalifikaci se jednalo o Hamiltonovo 58. kariérní vítězství. Pouze deset jej momentálně dělí od německého rekordmana Michaela Schumachera. Víc pole position než Brit má potom už jen Ayrton Senna (65).

Do Velké ceny USA však Hamilton odstartuje z prvního místa poprvé, přestože už na této trati třikrát závod vyhrál (2012, 2014 a 2015). "Cítím se fantasticky. Moje první pole position tady a to jsem se o ni tolikrát snažil," řekl Hamilton, který stále vyhlíží jubilejní 50. triumf v kariéře.

Je nám líto, video expirovalo.
V kvalifikaci na Velkou cenu USA byl nejrychlejší Lewis Hamilton

V Austinu to bude od vítězství na GP Německa jeho pátý pokus. Stájový kolega Rosberg nicméně zbraně rozhodně neskládá. "Lewis byl zkrátka rychlejší, ale jak letos víme, kvalifikace není všechno," prohlásil Rosberg.

Hamilton před osmnáctým závodem sezony ztrácí na Rosberga 33 bodů a ani vítězství ve všech čtyřech zbývajících VC mu nemusí stačit k obhajobě titulu, pokud bude pokaždé jediným přemožitelem německého lídra.

Kvalifikace na Velkou cenu USA, závod mistrovství světa vozů formule 1 v Austinu:

1. Hamilton (Brit./Mercedes) 1:34,999, 2. Rosberg (Něm./Mercedes) -0,216, 3. Ricciardo (Austr./Red Bull) -0,510, 4. Verstappen (Niz./Red Bull) -0,748, 5. Räikkönen (Fin./Ferrari) -1,132, 6. Vettel (Něm./Ferrari) -1,359, 7. Hülkenberg (Něm./Force India) -1,629, 8. Bottas (Fin./Williams) -2,117, 9. Massa (Braz./Williams) -2,270, 10. Sainz (Šp./Toro Rosso) -2,327.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články