Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Cítím se neporazitelný, řekl po další výhře Verstappen a zareagoval na bučící fanoušky

Ani start až z devátého místa ho nezastavil. Max Verstappen si připsal už páté vítězství v ročníku formule 1, když během Velké ceny Miami nenašel konkurenta a navýšil vedení v čele šampionátu na 14 bodů před týmovým kolegou Sergiem Pérezem. Z nizozemského úřadujícího mistra světa po výkonu tryskalo sebevědomí a prohlásil, že se cítí neporazitelný. Zároveň poslal vzkaz fanouškům, kteří na něj během víkendu bučeli.

Je nám líto, video expirovalo.
Velkou cenu Miami vyhrál Verstappen před Pérezem

"Vždycky se cítím neporazitelný. Občas ale mají i ostatní dobrý den, mohou se k vám přiblížit, utkat se s vámi nebo se před vás dostat. Důležité je, aby člověk vždy odevzdal stoprocentní výkon," uvedl Verstappen.

Pětadvacetiletému Nizozemci nevyšla ve Spojených státech kvalifikace. Skončil v její závěrečné části bez měřeného kola. Při prvním pokusu chyboval a následně doplatil na nehodu před ním jedoucího Charlese Leclerca z Ferrari. Vedení závodu poté kvalifikaci předčasně ukončilo. "Nebylo to ideální, takže to nemohu hodnotit jako perfektní víkend. Sezona je ale dlouhá a vždycky se snažím být co nejlepší," řekl Verstappen.

Rodák z Hasseltu, který útočí na třetí mistrovský titul za sebou, zajížděl v závodě jedno nejrychlejší kolo za druhým a už v 15. okruhu se propracoval na druhé místo. Díky tvrdším pneumatikám vydržel na trati déle a po zastávce v boxech 12 kol před koncem využil čerstvé gumy k předjetí Péreze. Nakonec vyhrál o více než pět sekund, připsal si třetí vítězství v sezoně a 38. celkově. Získal také prémiový bod za nejrychlejší kolo v závodě.

"Max byl prostě silnější a neměl jsem na něj. Musíme se podívat na to, proč tomu tak bylo, a vrátit se do dalšího závodu v Imole k našemu normálu," řekl Pérez, který si stěžoval především na drolení pneumatik v úvodní části závodu.

Verstappen vyhrál v Miami podruhé za sebou, ale po závodě si vyslechl i bučení od některých fanoušků, kteří s jeho dominancí nejsou spokojení. "Myslím, že je to normální, když vítězíte, ale lidem se zrovna nelíbí, kdo vyhrává. Dokud stojím na nejvyšším stupínku, jsem s tím absolutně v pohodě. Hlavní je, že si odsud odvážím trofej a oni jdou domů a mohou (...) mít hezký večer," dodal Verstappen.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články