Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Bianchi byl přepraven do Francie, stále je v kritickém stavu

Nice (Francie) Francouzský pilot formule 1 Jules Bianchi byl necelých sedm týdnů po vážném zranění ve Velké ceně Japonska převezen v noci na dnešek na kliniku do rodného Nice. Pětadvacetiletý jezdec stáje Marussia už není udržován v umělém spánku, ale je stále v bezvědomí a jeho stav zůstává kritický.

"Dýchá bez pomoci a jeho životní funkce jsou stabilní, jeho stav je ale nadále klasifikován jako kritický. Jeho léčba nyní vstupuje do nové fáze zaměřené na zlepšení mozkové činnosti," uvedli v prohlášení Bianchiho rodiče Philippe a Christine.

"Julesův neurologický stav je stabilní. I když je situace nadále vážná a může taková i zůstat, bylo rozhodnuto, že Jules je dostatečně stabilní na to, aby se vrátil do rodné Francie," oznámili s tím, že Bianchi je hospitalizován v univerzitní nemocnici v Nice na jednotce intenzivní péče.

Dosud se léčil na klinice v Jokkaiči, kam byl převezen z okruhu v Suzuce. V neděli 5. října v závěru japonské Grand Prix v Suzuce vyletěl Bianchi z mokré trati a narazil do jeřábu, který u bariéry odtahoval jiný nabouraný vůz. Utrpěl závažné poranění mozku s poškozením nervových vláken. Okolnostmi nehody se zabývá zvláštní skupina FIA, která výsledky vyšetřování předloží 3. prosince.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články