Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Barrichello: Nevylučuji návrat do F1

Rio de Janeiro - Brazilský jezdec Rubens Barrichello si pohrává s myšlenkou vrátit se do Formule 1. Je prý dostatečně motivován a připraven čelit nové výzvě. "Musím ale být opatrný na to, co říkám," řekl rekordman v počtu startů v F1.

Rubens Barrichello
zdroj: Wikipedia

Čtyřicetiletý Barrichello v letošní sezoně debutoval v seriálu závodů IndyCar. Přestože se pod hlavičkou týmu KV Racing umístil až na 12. místě, na nejvyšší úrovni chce soutěžit dál. A nevylučuje ani návrat do prestižní série Formule 1. "Každý potřebuje snít a mít touhu denně se zlepšovat. Díky tomu nemohu říct, že už se do F1 nikdy nevrátím," řekl Barrichello serveru india.com. Zároveň však dodal, že jednání o jeho dalším pokračování v IndyCar už proběhla.

Barrichello do F1 nakoukl před devatenácti lety, od té doby absolvoval nejvíce závodů (322) v historii seriálu. Prvního vítězství se však dočkal až ve Velké ceně Německa v roce 2000 a stal se tak zároveň jezdcem s nejdelším počtem závodů, kdy nevyhrál. Celkem se takto radoval jedenáctkrát.

Za svou kariéru vystřídal šest stájí - mimo jiné i Ferrari s týmovým kolegou Michaelem Schumacherem. Podle kritiků se mu však díky týmové režii příliš podřizoval a ničil si tak kariéru. Barrichello naposledy hájil barvy Williamsu. Po jeho konci na sklonku minulého roku jej v týmu nahradil krajan Bruno Senna.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články