Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Alonso od příští sezony nahradí v Aston Martinu končícího Vettela

Šampion za šampiona. Dvojnásobný mistr světa formule 1 Fernando Alonso zaplní od příští sezony mezeru ve stáji Aston Martin. Jednačtyřicetiletý španělský polit nahradí končícího čtyřnásobného šampiona Sebastiana Vettela, který letos závodí naposledy.

Fernando Alonso
zdroj: ČTK/PA autor: Federico Basile FB PhotoImages /

Alonso podle týmového webu podepsal s Aston Martinem víceletou smlouvu. Po dvou letech tak opustí stáj Alpine, se kterou mu v této sezoně patří v průběžném pořadí desáté místo.

"V současné formuli nemá nikdo větší vizi nebo odhodlání vítězit," řekl Alonso. "A já chci ve sportu ještě něco vyhrát, proto musím dělat taková rozhodnutí, která mi k tomu pomohou," dodal.

Předtím působil v McLarenu, Ferrari a Renaultu, se kterým se v letech 2005 a 2006 stal mistrem světa. Aston Martin ho získal jako náhradu za pětatřicetiletého Vettela, jenž po sezoně ukončí kariéru.

"V naší stáji, a především mezi mechaniky zavládlo nadšení, když se dozvěděli, že budou spolupracovat s Fernandem. Všichni se od jezdce takového kalibru a s tolika zkušenostmi můžeme učit," uvedl šéf Aston Martinu Mike Krack.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články