Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

F1 bude po 40 letech bez Italů

Londýn - V mistrovství světa formule 1 nebude letos poprvé od roku 1970 startovat žádný italský pilot. Tým Caterham totiž nahradil Itala Jarna Trulliho ruským jezdcem Vitalijem Petrovem, jenž tak na poslední chvíli přece jen získal angažmá i pro další sezonu poté, co na konci minulého roku skončil v Renaultu (Lotusu). Největším Petrovovým úspěchem během dvouletého působení v F1 bylo loňské třetí místo z Austrálie.

Formule 1
zdroj: AP

Caterham zatím ještě v mistrovství světa nebodoval, ale od své třetí sezony v seriálu si slibuje zlepšení. Petrovovým týmovým kolegou bude Fin Heikki Kovalainen.

Změnu pilota udělal Caterham po prvních oficiálních testech v Jerezu a měsíc před začátkem sezony, jež odstartuje 18. března v Austrálii. "Celou zimu jsem tvrdě trénoval, abych se dostal znovu do kokpitu," řekl Petrov.

Z toho, co jsem viděl, se náš vůz oproti minulému roku zlepšil a už se nemůžu dočkat, až si ho vyzkouším v Barceloně," uvedl sedmadvacetiletý Petrov před dalšími testy, jež se na okruhu Catalunya uskuteční příští týden.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články