Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Exhibiční Setkání mistrů ovládl v hlavní kategorii Prokop

Praha - Jediný český pravidelný účastník rallyeového mistrovství světa Martin Prokop ovládl hlavní kategorii dnešního exhibiční Setkání automobilových mistrů, které se jelo zároveň jako Memoriál Bohuslava Ceplechy. Prokop sice v sobotu v Sosnové v tréninkové jízdě urazil pravé zadní kolo, ale mechanici stihli jeho vůz opravit.

Setkání mistrů
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

V dnešním závodě vyhrál Prokop všechny tři jízdy včetně finálové, ve které porazil i irského pilota Craiga Breena. Letošní světový šampion třídy SWRC jel v Česku na pozvání organizátorů se Škodou Fabia WRC. "Celý rok závodím po světě, a tak jsem považoval za správné alespoň v závěru roku přijet a poděkovat fanouškům za jejich přízeň. Bylo to stylové rozloučení s mojí první sezonou se speciálem WRC," řekl Prokop.

Z vítězství se radoval také Václav Pech, který ale neseděl ve svém Mini Cooperu kategorie S2000, ale řídil půjčené BMW M3 z kategorie historických automobilů. "Chvilku mi trvalo, než jsem si zvykl, že neřídím vůz s pohonem 4x4. Bavorák mi ale rychle padl do ruky, užil jsem si to a ohromně se bavil," prohlásil Pech.

V kategorii vozů s oběma poháněnými nápravami se na nejvyšší stupeň postavil Martin Semerád, který startoval s Mitsubishi Lancer Evo IX. Dvaadvacetiletý jezdec závodil poprvé od začátku července, kdy havaroval na Rallye Bohemia. Incident tehdy nepřežil jeho navigátor Bohuslav Ceplecha, po kterém byl letošní ročník Setkání mistrů pojmenován.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články