Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Evans utíká soupeřům, na Östberga má v Argentině značný náskok

Córdoba (Argentina) - Elfyn Evans vyhrál úvodní etapu Argentinské rallye bezmála o minutu. Osmadvacetiletý pilot Fordu Fiesta, který ještě v závodu mistrovství světa nikdy nezvítězil, vede po devíti rychlostních zkouškách o 55,7 sekundy před týmovým kolegou Madsem Östbergem z Norska. Evans byl nejrychlejší v šesti testech a v závěrečné páteční erzetě zvýšil náskok i přesto, že dojel až čtvrtý. 

Je nám líto, video expirovalo.
Úvod Argentinské rallye poznamenala řada problémů favoritů

I argentinská soutěž tak potvrzuje, že po změně technických předpisů a odchodu továrního týmu Volkswagen ze seriálu bude šampionát vyrovnanější. Dosavadní čtyři rallye měly vždy jiného vítěze, vedle obhájce titulu Sébastiena Ogiera triumfovali Jari-Matti Latvala, Thierry Neuville a Kris Meeke.

Belgičana Neuvillea s vozem Hyundai zpomalil v Argentině defekt a je třetí, lídrovi mistrovství světa Ogierovi patří s dalším fordem po úvodní etapě čtvrté místo. "V sobotu budeme mít lepší výchozí pozici, nebudeme muset čistit trať," řekl Ogier.

Čtyřnásobný šampion Ogier ještě v Argentině nikdy nevyhrál, od vedoucího Velšana Evanse ho dělí minuta a sedm vteřin. "Otázkou je, zda dokážeme udržet tempo. Byl to krásný den, ale ještě to bude dlouhé," prohlásil Evans. 

Argentinská rallye (po 9 rychlostních zkouškách):

1. Evans, Barritt (Brit./Ford Fiesta) 1:24:55,4, 2. Östberg, Flöene (Nor./Ford Fiesta) -55,7, 3. Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20) -1:00,7, 4. Ogier, Ingrassia (Fr./Ford Fiesta) -1:06,7, 5. Tänak, Järveoja (Est./Ford Fiesta) -1:11,3, 6. Latvala, Anttila (Fin./Toyota Yaris) -1:29,9. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články