Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Estonskou rallye doma opanoval Tänak, MS dál vede Ogier

Domácí pilot Ott Tänak s vozem Hyundai vyhrál Estonskou rallye. Po téměř půlroční koronavirové přestávce tím pokračovalo mistrovství světa v automobilových soutěžích. Úřadující světový šampion měl v cíli náskok 22 sekund před Irem Craigem Breenem, třetí dojel lídr průběžného pořadí seriálu Sébastien Ogier.

Je nám líto, video expirovalo.
Rallye v Estonsku vyhrál domácí Tänak

Estonská rallye se v rámci šampionátu WRC jela poprvé, do kalendáře se dostala jako náhrada za jiné zrušené soutěže. Dvaatřicetiletý Tänak vedl po sobotní etapě o necelých 12 sekund před Breenem a v dnešních šesti rychlostních zkouškách dokázal náskok ještě navýšit. Ogier se nakonec k druhému místu přiblížil na necelých pět sekund.

Francouzský pilot, šestinásobný mistr světa, si upevnil vedení v šampionátu, v němž se před přerušením odjely tři zimní rallye. Před Britem Elfynem Evansem nyní Ogier vede o devět bodů. Tänak se posunul z pátého místa na třetí.

Breen, který jel stejně jako vítězný Estonec s vozem Hyundai, se v MS dostal na stupně vítězů potřetí a vyrovnal si nejlepší umístění, předloňskou druhou pozici ze Švédska.

Estonská rallye, podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích:

1. Tänak, Järveoja (Est./Hyundai i20) 1:59:53,6, 2. Breen, Nagle (Ir./Hyundai i20) -22,2, 3. Ogier, Ingrassia (Fr./Toyota Yaris) -26,9, 4. Evans, Scott (Brit./Toyota Yaris) -41,9, 5. Rovanperä, Halttunen (Fin./Toyota Yaris) -1:18,7, 6. Suninen, Lehtinen (Fin./Ford Fiesta) -2:39,6.

Průběžné pořadí MS (po 4 ze 7 soutěží):

1. Ogier 79, 2. Evans 70, 3. Tänak 66, 4. Rovanperä 55, 5. Neuville (Belg./Hyundai i20) 42, 6. Suninen 34.

Pořadí týmů:

1. Toyota 137, 2. Hyundai 132, 3. M-Sport Ford 83.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články