Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Engel chtěl jet Dakar znovu bez asistence. Organizátoři jej ale přeřadili

V kategorii pro jezdce bez asistence chtěl na Dakarské rallye znovu závodit Milan Engel. Český motocyklista ale musí změnit plány. Organizátor závodu jej totiž přeřadil mezi závodníky bojující v absolutním pořadí.

Milan Engel
zdroj: ČTK / Panoramic / JULIEN DELFOSSE

"Byl jsem přihlášený opět do kategorie bez mechanika, ale bylo mi řečeno, že jsem na ni moc rychlý a přeřadili mě. Takto prý dopadli další asi čtyři nejlepší z minulého ročníku. Mrzí mě to, protože jsem tuto kategorii chtěl vyhrát a poslední roky tu byla kvalitní konkurence," uvedl Engel, který byl na letošním Dakaru mezi jezdci bez asistence druhý. 

Engel se proto v přípravě musel opět zaměřit na jízdu ve vyšších rychlostech. Trénuje i se svým týmovým kolegou Martinem Michkem. "Snažím se chytit jeho rychlost. Tu má větší. Mojí doménou je zase navigace a jsem trochu šetrnější k technice," řekl závodník, který se chystá na devátý start na slavné soutěži. Maximem Engela je 15. místo z roku 2019.

Jedenatřicetiletý jezdec z Jablonce nad Nisou se v říjnu představil i na Marocké rallye, na které obsadil celkově 24. místo a byl desátý v kategorii Rally2. "Loni jsem měl v Maroku velký pád a zranění mě zbrzdila v další přípravě. Letos jsem už tohle nechtěl zažít. Navíc to byla první zkouška po mém zranění z tréninku," řekl Engel, jenž si letos v přípravě zlomil ruku. "Při závodě bolela, ale zlepšuje se. V tréninku do toho dám maximum, abych byl stoprocentní na závod. Bude těžký a dlouhý," dodal Engel.

Rallye Dakar odstartuje v Saúdské Arábii prologem 31. prosince.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články