Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Enge vyhrál podvanácté anketu Zlatý volant

Praha - Automobilový jezdec Tomáš Enge podvanácté v kariéře ovládl motoristickou anketu Zlatý volant. Jediný český pilot, který se představil v závodu formule 1, si připsal rekordní triumf mezi okruhovými jezdci. Anketu Zlatá řidítka o nejlepšího motocyklistu ovládl Karel Abraham.

Tomáš Enge ve formuli 1
zdroj: cs.wikipedia.org

Pětatřicetiletý Enge obhájil loňské prvenství. Tentokrát to ale byl mnohem větší boj. Druhého Josefa Krále totiž porazil v hlasování motoristických novinářů a odborníků jen o dvacet bodů. Před rokem měl na Krále náskok 80 bodů.

Nejvíce bodů získal opět tovární jezdec Škody Jan Kopecký, který tak triumfoval již popáté mezi rallyeovými jezdci. V hodnocení spolujezdců uspěl jeho loňský navigátor Petr Starý. V kategorii závodů do vrchu byl premiérově oceněn Lukáš Vojáček, první Zlatý volant získal i autokrosař Václav Fejfar. Mezi motokáristy byl oceněn Zdeněk Gróman.

Nejlepší ženou českého motoristického sportu byla stejně jako vloni vyhlášena Gabriela Jílková, která převzala cenu Elišky Junkové. Největším talentem do 23 let se stal autokrosař Jakub Kubíček, jenž se tak zapsal mezi laureáty ceny Jiřího Sedláře. Cenu rychlosti - Speed Award - pro jezdce, který dosáhl v závodě nejvyšší průměrné rychlosti na jedno kolo převzal Král. 

Do pomyslné Síně slávy českého automobilového sportu vstoupil promotér a závodník Milan Maděryč, do motocyklové Síně slávy byl přijat motokrosař Miloslav Souček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články