Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Ecclestone ani FIA nevidí důvod ke zrušení VC Bahrajnu

Šanghaj - Mezinárodní automobilová federace FIA ani šéf seriálu formule 1 Bernie Ecclestone nespatřují žádné důvody ke zrušení Velké ceny Bahrajnu v příštím týdnu. Nad jejím konáním vyvstaly v posledních dnech otazníky kvůli přetrvávajícím nepokojům v zemi, podle britských médií týmy dokonce na cestu do dějiště nadcházející Grand Prix Číny Šanghaje vybavily své členy vedle letenek do Bahrajnu také náhradními rezervacemi míst pro návrat do Evropy.

Formule
zdroj: ISIFA/ČT24 autor: Vojta Rejl

Bahrajn vloni kvůli situaci v zemi o závod přišel, letos je Velká cena naplánována na 22. dubna a nic se na tom zatím nemění. "Jsme v neustálém kontaktu s pořadateli, v tuto chvíli není důvod ke změně rozhodnutí o zařazení Bahrajnu do kalendáře," uvedl nejmenovaný mluvčí FIA. "Závod je v kalendáři. Jediný, kdo s tím může něco udělat, je národní sportovní autorita, jež může požádat o vyškrtnutí," řekl Ecclestone.

Pořadatelé čtvrtého závodu sezony opakovaně ujišťují, že bezpečnost při letošním ročníku bude zajištěna. Zvěsti o hrozícím zrušení závodu kvůli protivládním protestům označili za poplašné zprávy a nedorozumění.

Obavy o bezpečnost na sobě nedávají znát ani někteří jezdci, kteří museli po příletu do Šanghaje odpovídat na takové dotazy médií. "Já tam pojedu úplně v pohodě. Jsem si jistý, že tam udělají všechno pro to, abychom neměli žádné problémy," řekl například Michael Schumacher. "Já naprosto důvěřuji FIA," konstatoval Jenson Button.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články