Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Dryml bude prvním náhradníkem pro Grand Prix 2013

Goričan (Chorvatsko) - Českému plošináři Aleši Drymlovi těsně unikla účast v příštím ročníku seriálu Grand Prix. V závěrečném závodu kvalifikační části mistrovství světa v chorvatském Goričanu obsadil po dramatické koncovce čtvrté místo a stal se prvním náhradníkem. Tři postupová místa si zajistili Polák Krzysztof Kasprzak, Slovinec Matej Žagar a Dán Niels Kristian Iversen. O vítězství Kasprzaka se rozhodlo v základní části, o zbylá dvě místa svedla pětice jezdců se shodným počtem bodů boj ve čtyřech dodatkových jízdách.

Plochodrážní závodník Aleš Dryml
zdroj: ČT24

Dryml, který se před týdnem kvalifikoval do seriálu Velkých cen na dlouhé dráze, měl po závodě smíšené pocity. "Určitě jsem nepatřil k favoritům, ale nechtěl jsem prodat kůži lacino. Grand Prix by bylo něco, co se neodmítá, ale nedovedl jsem si to dost dobře představit."

"Závod se vyvíjel zvláštně. V první jízdě jsem vedl, ale byla zastavena pro pád jednoho z polských jezdců a opakovaná jízda se už tolik nepovedla. Vedl jsem i ve své poslední jízdě, tam mě však předjel Andersen," líčil Dryml.

"Dodatkové jízdy jsou bitva o všechno. Jedna mi vyšla, dvě ne. Mám toho plné zuby. Předpoklad, že nějakou Grand Prix příští rok pojedu, tady je a podívejte se, jak z té pozice letos řádil Martin Vaculík," poukázal na slovenského jezdce, který senzačně při svém debutu v Grand Prix vyhrál v červnu v polském Gorzówě. Dvaatřicetiletý rodák z Pardubic startoval v Grand Prix v letech 2002 až 2005.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články