Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Druhým jezdcem továrního týmu VW na MS bude Latvala

Wolfsburg - Sedmadvacetiletý Fin Jari-Matti Latvala bude v příští sezoně továrním jezdcem Volkswagenu v rallyeovém mistrovství světa. Německá automobilka, která do šampionátu v roce 2013 nově vstoupí, oficiálně potvrdila, že s Latvalou podepsala smlouvu a poprvé jej nasadí již do lednové Rallye Monte Carlo.

Jari-Matti Latvala
zdroj: ISIFA

Latvala v současnosti hájí barvy Fordu, který ale v pondělí oficiálně oznámil, že jeho tovární tým nebude v příštím roce v šampionátu startovat. Latvala ale rychle získal nové angažmá a stal se tak kolegou Sébastiena Ogiera z Francie, který již s VW spolupracuje v letošní sezoně a podílí se na vývoji nového vozu Polo WRC.

"Jsme velmi rádi, že se nám podařilo Jariho-Mattiho Latvalu získat, protože je to jeden z nejlepších jezdců WRC. Má zkušenosti, je agresivní a rychlý," uvedl šéf motorsportu VW Jost Capito. "Skutečnost, že další elitní jezdec věří v náš úspěch, nám dodává další motivaci. Momentálně máme výbornou jezdeckou sestavu," pochvaloval si Capito.

Latvala má na kontě 105 startů v MS, ve kterých si připsal sedm vítězství. Od roku 2006 spolupracoval s Fordem, nejprve jezdil za Stobart. Před pěti lety se stal členem továrního týmu a letos byl jedničkou Fordu. Jeho nejlepším výsledkem je celkově druhé místo v roce 2010. Letos je průběžně třetí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články