Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dramatický boj v MX1 na MČR pokračuje. Michek i po Vranově vede stále jen o bod

Vranov – Ani pátý podnik mistrovství republiky motokrosařů ve Vranově u Brana nevyjasnil boj o první místo v prestižní třídě MX1. V čele sice nadále zůstává obhájce titulu Martin Michek, jenž se stal i celkovým vítězem vranovského podniku, na druhého Petra Smitku má však stále náskok pouze jediného bodu.

S náskokem jednoho bodu do Vranova přijel a ve stejné pozici i odjel domů. Loňský šampion MX1 Michek nadále jen těsně vede domácí šampionát.

Během závodů ve Vranově ho však z nejvyšší pozice na chvíli sesadil jeho úhlavní konkurent Petr Smitka, kterému se podařilo ovládnout první jízdu právě před osmadvacetiletým závodníkem.

Oba jezdci si ale ve druhé a závěrečné jízdě pořadí prohodili, což Michkovi přineslo kromě celkového triumfu na Vranově také opětovný návrat do vedení seriálu. "Jel jsem si pěkně svoje tempo. Kluci jeli perfektně, ale já to dotáhl do cíle a je super, že jsem zvítězil," řekl v cíli.

K triumfu celkovému ovšem pro něj vede ještě náročná cesta. Hodně napovědět může za dva týdny šestý a předposlední podnik, který se jede v Opatově.

Je nám líto, video expirovalo.
Vranovský závod v kategorii MX1 ovládl po vyrovnaném boji Michek

Závod MČR v motokrosu ve Vranově (u Brna):

MX1: 1. jízda: 1. Smitka 33:48,410, 2. Michek -4,080, 3. Kovář (všichni KTM) -27,920. 2. jízda: 1. Michek 34:02,160, 2. Smitka -18,100, 3. Romančík (Suzuki) -23,120.

Celkově: 1. Michek 47 b., 2. Smitka 47, 3. Romančík 38.

Průběžné pořadí MČR: 1. Michek 222, 2. Smitka 221, 3. Romančík 174.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články