Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Dramatický boj o titul. Neuville vede před Ogierem jen o tři desetiny sekundy

S Tureckou rallye čtyři podniky před koncem mistrovství světa v automobilových soutěžích je dělí 23 bodů a svádí dramatický boj o titul. Na tratích okolo letoviska Marmaris po první etapě a téměř 150 ujetých kilometrech vede belgický lídr šampionátu Thierry Neuville před francouzským mistrem světa Ogierem o pouhé tři desetiny sekundy.

Stroj Thierry Neuvilla při rallye v Turecku
zdroj: ČTK/ABACA/AA/ABACA

Ve hře o vítězství je po sedmi rychlostních zkouškách na šotolinových tratích také Neuvilleův kolega z týmu Hyundai Andreas Mikkelsen. Nor až do páteční předposlední erzety vedl a přenocuje na třetím místě s odstupem pouhých 2,6 sekundy na lídra. Vicemistr světa z posledních dvou sezon Neuville má po devíti z třinácti rallye náskok před Ogierem 23 bodů.

Jan Kopecký je po prvním dnu jedenáctý a vede pořadí WRC2. Rychlejší je ve vozech této specifikace jen norský veterán Henning Solberg, ten ale jede mimo pořadí. Tovární jezdec Škody Kopecký se musel na kamenitých cestách vyrovnat v páté erzetě s kuriózními dvěma proraženými pneumatikami najednou.

Je nám líto, video expirovalo.
Kopecký vede po 1. etapě Turecké rallye kategorii WRC 2

Ještě hůř ale dopadl jeho hlavní rival a zároveň týmový kolega Pontus Tidemand ze Švédska, který měl defekty rovnou tři a kvůli poškozenému tlumiči do cíle etapy ani nedojel. Do Turecka se světová rallye vrátila po osmi letech a poprvé se jede na tratích v okolí letoviska Marmaris. Soutěž pokračuje dalšími deseti rychlostními zkouškami do neděle.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články