Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Dovizioso věří, že bude u Ducati úspěšnější než Rossi a Melandri

Brno - Jeho krajané Valentino Rossi a Marco Melandri u Ducati neuspěli, Andrea Dovizioso ale věří, že se mu povede lépe. I proto šestadvacetiletý Ital podepsal ve středu se zástupci slavné značky dvouletou smlouvu a v letech 2012 a 2013 bude hájit její barvy v královské třídě MotoGP v mistrovství světa.

Andreas Doviziozo
zdroj: ISIFA

"Bylo to důležité rozhodnutí. Jsem šťastný, že jsem součástí projektu Ducati. Mluvil jsem s prezidentem Del Torchioem a generálním ředitelem Preziosim a vysvětlili mi, co mají dál v plánu. Všichni vědí, v jaké situaci je Ducati, ale jsem přesvědčen, že všichni budeme pracovat tak, aby byl výsledek co nejlepší," uvedl Dovizioso v Brně, kde dnes začala tréninkovými jízdami Velká cena České republiky.

Melandri startoval s tovární ducati v roce 2008 a celkově skončil až sedmnáctý, hvězdný Rossi přišel loni a nepodařilo se mu navázat na výsledky Australana Caseyho Stonera, který odešel k Hondě. Dovizioso ale nechtěl moc hodnotit, zda se mu bude dařit víc než osminásobnému světovému šampionovi Rossimu, který před dvěma týdny ohlásil návrat k Yamaze. Rossi byl loni celkově sedmý a v aktuální sezoně je osmý.

"Myslím si, že je důležité, aby všichni lidé v týmu dělali vše pro dobrý výsledek, což bude určitě platit. Vždy se najdou pozitivní i negativní věci a někteří (lidé) si nemusejí sednout. Projekt (Ducati) je ale velký a zajímavý," podotkl jezdec, který momentálně hájí barvy týmu Monster Yamaha Tech 3. Na ducati ještě neseděl, takže jej ani nemohl hodnotit. "Jak už jsem říkal, všichni znají situaci Ducati. Já k tomu ale víc říct nemůžu, nevím, jaká motorka je. To zjistím, až ji vyzkouším," uvedl Dovizioso.

Rodák z městečka Forlimpopoli je aktuálně čtvrtý v průběžném pořadí královské kubatury. Po zranění úřadujícího šampiona Caseyho Stonera z Austrálie, který odjel z Brna domů na operaci, má šanci posunout se na třetí místo. Šestadvacetiletý tovární jezdec Hondy Stoner totiž jistě několik závodů nuceně vynechá.

"Je pravda, že teď budu mít šanci bojovat o třetí místo, ale když jezdec spadne a zraní se, tak je to vždy špatné. Nikdo si nepřeje přijít o soupeře takovým způsobem. Může se to ale stát každému, k závodům to patří. Casey mohl bojovat o titul. Já se ale soustředím jen na své výsledky a chci vždy zajet to nejlepší," uvedl Dovizioso.

Šanci snížit svůj odstup 39 bodů na dvojnásobného světového šampiona bude mít již v neděli na Masarykově okruhu, kde se mu tradičně daří. Čtyřikrát v kariéře zde dojel druhý. "Uvidíme, jak se mi tady bude o víkendu dařit. Je to rychlá trať, na které se hlavně s motorkou MotoGP jezdí výborně," dodal Dovizioso.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články