Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Domácí tratě Evansovi svědčí, velšský jezdec vede Britskou rallye

První etapu Britské rallye vyhrál na domácích tratích ve Walesu Elfyn Evans. Velšský pilot Fordu byl nejrychlejší ve třech z šesti rychlostních zkoušek a předposlední soutěž sezony mistrovství světa vede o 24,6 sekundy před týmovým kolegou Ottem Tänakem z Estonska.

Je nám líto, video expirovalo.
Britskou rallye vede ve Walesu domácí Evans

Třetí místo s odstupem 2,2 sekundy patří dalšímu jezdci ve fiestě Sébastienu Ogierovi. Francouzský pilot tak má nakročeno k tomu, aby už tento víkend zpečetil zisk pátého titulu mistra světa za sebou.

Ogier aktuálně vede před Tänakem o 37 bodů. Průběžně třetí je s 38 body ztráty Belgičan Thierry Neuville, jenž je ve Walesu se svým vozem Hyundai i20 zatím čtvrtý. Aby si udržel alespoň teoretickou šanci na titul, musí Tänak získat o sedm bodů víc než Ogier, Neuville o osm.

V sobotu čeká jezdce v Británii devět rychlostních zkoušek, v neděli soutěž vyvrcholí pěti testy.

Britská rallye - po 1. etapě:

1. Evans, Barritt (Brit./Ford Fiesta) 1:09:20,9, 2. Tänak, Järveoja (Est./Ford Fiesta) -24,6, 3. Ogier, Ingrassia (Fr./Ford Fiesta) -26,8, 4. Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20) -37,1, 5. Latvala, Anttila (Fin./Toyota Yaris) -41,9, 6. Meeke, Nagle (Brit., Ir./Citroën C3) -42,0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články