Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Domácí šampionát v rallye předčasně skončil

Závěrečný díl mistrovství České republiky v automobilových soutěžích, Rallye Klatovy, se po zpřísnění protiepidemiologických opatření na začátku listopadu nakonec neuskuteční. Letošní MČR tak skončilo už zářijovou soutěží v Pačejově.

Je nám líto, video expirovalo.
Závěrečný podnik MČR v rallye se v Klatovech nepojede

Pořadatelé z Pošumavského Automotoklubu Klatovy přesunuli tradiční soutěž z dubna na listopad a doteď pracovali na její přípravě.

"Několikrát jsme odložili konečný termín, že se rozhodneme, jestli soutěž budeme pořádat, nebo ne. Neobdrželi jsme ani kladné stanovisko, ani žádné vyjádření z ministerstva zdravotnictví, že bychom získali nějakou výjimku, abychom vůbec soutěž mohli odstartovat," uvedl zástupce ředitele Rallye Klatovy Pavel Štípek.

Domácí šampionát tak měl v letošní sezoně jen tři díly. V čele průběžného pořadí MČR v rallye byl Václav Pech, jenž měl náskok sedmi bodů na obhájce titulu Jana Kopeckého. Vzhledem k nedojetému šampionátu se tedy z titulu zatím radovat nemůže. Jeho případné udělení se bude řešit u zeleného stolu. "Celá situace se musí probrat u rallye komise," uzavřel Pavel Štípek.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články