Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Domácí Neuville uvízl v příkopu. Belgickou rallye vede Tänak

Do čela belgické Ypres rallye se v druhé etapě dostal Estonec Ott Tänak. Mistru světa z roku 2019 nahrálo zaváhání kolegy z týmu Hyundai Thierryho Neuvillea, který v předposlední rychlostní zkoušce dnešního programu vyjel z trati a uvízl v příkopu. Předtím měl domácí jezdec na Tänaka k dobru 17 sekund.

Je nám líto, video expirovalo.
Ve druhé etapě Belgické rallye havaroval Neuville, vede Tänak

Tänak půjde do závěrečné etapy, v níž se pojedou čtyři měřené úseky, s náskokem 8,2 sekundy na Brita Elfyna Evanse z Toyoty. Čtyřiatřicetiletý Estonec útočí po vítězství ve Finsku na druhý triumf za sebou. Letos může vyhrát potřetí a na druhém místě průběžného pořadí MS výrazně odskočit Neuvilleovi, před kterým má jednobodový náskok.

Jasný lídr šampionátu Fin Kalle Rovanperä, který vede před Tänakem o 94 bodů, po havárii v úvodní etapě pokračuje v deváté letošní soutěži s velkou časovou ztrátou s cílem zabodovat v závěrečné powerstagi.

Belgická rallye, podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích v Ypres - po 2. etapě:

1. Tänak, Järveoja (Est./Hyundai i20) 1:58,55,2, 2. Evans, Martin (Brit./Toyota Yaris) -8,2, 3. Lappi, Ferm (Fin./Toyota Yaris) -1:09,8, 4. Fourmaux, Coria (Fr./Ford Puma) -2:45,9, 5. Solberg, Edmondson (Švéd., Brit./Hyundai i20) -2:51,6, 6. Kacuta, Johnston (Jap., Ir./Toyota Yaris) -5:39,3., ...34. Černý, Woodburn (ČR, Brit./Ford Fiesta) -22:20,0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články