Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Dohnal řídí svoje clio s gustem. Zažijete s ním ryzí sport a nadřete se, říká král dvoukolek

Vsetínská rallye, která měla příští týden v sobotu zakončit seriál jednodenních automobilových soutěží – rallyesprint sérii – se už neuskuteční. Je tak jasné, že triumf slaví Jan Dohnal, který absolvoval seriál s "dvoukolkou" Renault Clio S1600.

Je nám líto, video expirovalo.
Dvoukolkový král Jan Dohnal hostem Světa motorů speciál

Rallyesprint série měla v podivném koronavirovém čase jen čtyři díly, posledním byla Rallye Morava minulý týden. Mistrem republiky se stal Dohnal, Pohár 2+ pro vozy nejvyšší specifikace ovládl Petr Semerád.

Dohnal šel trochu do neznáma. "Na začátku roku jsme nepočítali s tak kvalitními výsledky konstantě," přiznal.

"Nevěděli jsme, kam se s tímto autem, které má svůj věk, zařadíme. Ale tohle auto je moje srdcovka, máme ho doma, nebyl důvod si něco pronajímat nebo kupovat. Je to auto, kde zažijete ryzí sport. Musíte ho hrubě a agresivně ovládat. Za volantem se nadřete. Byla to výzva, kterou jsem chtěl podstoupit," zdůraznil ostřílený jezdec, který si v minulosti vyzkoušel nejrůznější vozy včetně WRC.

Uspěl ve velké konkurenci i s mladšími a technologicky vyspělejšími auty. Renault Clio S1600 si nadmíru oblíbil. "Je to skvostný tovární vůz po Simonu Jean-Josephovi," připomněl Dohnal významného francouzského jezdce, který s tímto autem válel před více než 15 lety. "Nesmírně si toho auta vážím a uvědomuji si, že má i velkou historickou hodnotu. Vnímám ho jako první krok mezi závodníky," podtrhl Dohnal.

Ve Vsetíně už se nepojede

Důvody předčasného konce seriálu jsou nasnadě. Pořadatelé se rozhodli závod zrušit poté, co byl vyhlášen nouzový stav a v pondělí zpřísněna epidemiologická a hygienická opatření.

"Včerejší (středeční – pozn. red.) opatření vlády a ministerstva zdravotnictví definitivně překazila náš optimismus. Rallye Vsetín se letos neuskuteční. Ani přesunutí na listopad nepřipadá v úvahu, nová povolení by nebylo možné v tomto šibeničním čase vyřídit," uvedl ředitel závodu Petr Gryger.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články