Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Do šumavské rallye vstoupil nejlépe Valoušek, Kresta druhý

Klatovy - Vstup do Mogul Šumava rallye Klatovy zvládl nejlépe Pavel Valoušek. Pilot vozu Škoda Fabia S2000 je v čele druhého podniku mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích po skončení první etapy s náskokem tří vteřin před úřadujícím šampionem Romanem Krestou. Po sedmi odjetých rychlostních zkouškách je třetí Jaromír Tarabus.

Valoušek, který vyhrál předešlou Valašskou rallye, zajel nejrychlejší čas na čtyřech měřených úsecích. Třikrát byl nejrychlejší Kresta, jenž svádí ve voze Peugeot 207 S2000 s Valouškem vyrovnaný souboj od startu rallye. Bývalého továrního jezdce Škody a Fordu trochu "přibrzdila" pětivteřinová penalizace za špatný průjezd retardéru hned v první erzetě. Třetí Tarabus zaostává za prvním místem o 32 sekund, čtvrtý je Václav Pech s odstupem dalších osmi sekund. V sobotu čeká účastníky 45. ročníku soutěže dalších osm rychlostních zkoušek, vítězná posádka bude známa kolem 16:30.

Nejzkušenější pilot ve startovním poli není příliš nadšený, že jej letos čekají krátké erzety. Nejdelší měřený úsek je dlouhý 17,9 km. "Bohužel, rychlostní zkoušky budou krátké, a to se mi příliš nelíbí. Budeme ale bojovat a jako pokaždé se budeme snažit o maximální možný výsledek," uvedl Kresta, který Šumavu vyhrál již třikrát.

Na přední umístění pomýšlejí i na Valašce třetí Jaromír Tarabus, Roman Odložilík, Antonín Tlusťák nebo Josef Peták. Na startující čeká celkem patnáct erzet, po letech z programu vypadla divácká rychlostní zkouška v Plzni. Vítězná posádka bude známá v sobotu kolem 17. hodiny.

Průběžné pořadí Mogul Šumava rallye Klatovy, po 1. etapě:

1. Valoušek, Hrůza (Škoda Fabia S2000) 47:06,4, 2. Kresta, Gross (Peugeot 207 S2000) -3,5, 3. Tarabus, Trunkát (Ford Fiesta S2000) -31,8, 4. Pech, Uhel (Mitsubishi Lancer EVO IX) -40,2, 5. Orsák, Vajík (Mitsubishi Lancer EVO IX) -1:47,6, 6. Štajf, Dolečková (Subaru Impreza Sti) -2:18,3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články