Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Do čela Rallye Monte Carlo se opět posunul Ogier

Mistr světa Sébastien Ogier se znovu hned na začátku soutěžního dne ujal vedení v Rallye Monte Carlo, na rozdíl od pátku ale tentokrát první místo ve 3. etapě udržel. Do nedělního finále úvodní soutěže světového šampionátu půjde s náskokem 13 sekund na britského týmového kolegu z Toyoty Elfyna Evanse. Japonské automobilce patří i třetí místo zásluhou Fina Kalleho Rovanperäho, který má na lídra manko 56,8 sekundy.

Sébastien Ogier na Rallye Monte Carlo
zdroj: ČTK/ZUMA/Dppi autor: Gregory Lenormand

Ogier v pátek přepustil vedení Evansovi kvůli zničené pneumatice, na defekty dnes ještě mnohem víc doplatil předloňský světový šampion Ott Tänak. Estonský pilot, který byl v čele soutěže po úvodní etapě, měl problémy v obou dopoledních zkouškách, a protože měl k dispozici jen jedno náhradní kolo, nabral ve druhém případě obrovskou ztrátu. Tým Hyundai posléze oznámil, že Tänak do zbylého testu nenastoupí, etapu nedokončil a pravidla soutěže mu neumožní ani návrat do závodu v neděli.

Nejlepším jezdcem korejské automobilky je nyní na čtvrtém místě Belgičan Thierry Neuville. Obhájce prvenství se dočkal i prvního dílčího triumfu a má více než minutovou ztrátu na Ogiera. Pětinásobný vicemistr světa ale jen o sedm sekund zaostává za Rovanperäm. Fin usiluje minimálně o vyrovnání osobního maxima, kterým je třetí místo z loňské Švédské rallye.

V neděli jsou na programu zbylé čtyři zkoušky. Ogier bojuje o osmé vítězství ve slavné soutěži, kterým by se osamostatnil v čele statistik před krajanem Sébastienem Loebem.

Výsledky Rallye Monte Carlo

Rallye Monte Carlo, úvodní podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 3. etapě:

1. Ogier, Ingrassia (Fr./Toyota Yaris) 2:16:31,9, 2. Evans, Martin (Brit./Toyota Yaris) -13,0, 3. Rovanperä, Halttunen (Fin./Toyota Yaris) -56,8, 4. Neuville, Wydaeghe (Belg./Hyundai i20) -1:03,8, 5. Sordo, Del Barrio (Šp./Hyundai i20) -2:11,3, 6. Kacuta, Barritt (Jap., Brit./Toyota Yaris) -4:43,1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články