Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Dixon pošesté ovládl seriál IndyCar. Novozélanďan teď může vyrovnat absolutní rekord

Už pošesté ovládl šampionát americké formulové série IndyCar novozélandský pilot Scott Dixon. Od vyrovnání absolutního rekordu A. J. Foyta ho tak dělí pouze jedno celkové prvenství. Čtyřicetiletý Dixon si letošní triumf pohlídal třetím místem ve finále sezony v St. Petersburgu.

Je nám líto, video expirovalo.
Seriál IndyCar vyhrál pošesté Dixon

Závěrečný čtrnáctý závod zkráceného a pozměněného seriálu kvůli pandemii koronaviru vyhrál Dixonův největší rival Josef Newagarden, jemuž ale ani čtvrté vítězství v ročníku vzhledem k Novozélanďanově náskoku k titulu nestačilo.

Na městském okruhu v St. Petersburgu měl původně sedmnáctidílný šampionát 15. března začít, nakonec se startovalo 6. června v texaském Fort Worth a odjelo se 14 závodů.

"Šest je fajn, ale sedm zní ještě lépe. To bude samozřejmě můj cíl, i když to bude těžké," uvedl Dixon ke své historické bilanci. Rodák z australského Brisbane letos stejně jako Newgarden vyhrál čtyři závody včetně prvních tří.

V St. Petersburgu sledovalo finále seriálu na tribunách 20 tisíc lidí, což byla největší návštěva v sezoně. Bez diváků se poprvé v historii jelo slavných 500 mil Indianapolis, jež bylo v srpnu sedmým dílem šampionátu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články