Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Déšť i kontakt s Albacetem. Lacko ustál v Misanu všechny problémy a vede ME tahačů

Adam Lacko dokázal i v druhém dnu úvodního dílu mistrovství Evropy v závodech tahačů v Misanu vybojovat jedno pódiové umístění a po druhém místě v hlavním závodu vede průběžné pořadí seriálu. Pilot týmu Buggyra Racing má v čele dvoubodový náskok na úřadujícího šampiona Jochena Hahna z Německa.

Český pilot Adam Lacko v závodě ME tahačů
zdroj: ČTK/PR/Buggyra Racing

"První víkend vyšel na jedničku. Byl jsem sice optimistický, ale že budu odjíždět z Misana ve vedení, to jsem nečekal. Auto fungovalo výborně ve všech podmínkách, přitom stále nejsme na jeho hranici. Mám z toho hodně dobrý pocit a těším se na další závody," uvedl Lacko, který poprvé startoval s novým speciálem VK50.

Zatímco v sobotu panovaly v Itálii příjemné teploty, v neděli se museli jezdci vyrovnat s nepřízní počasí. Od rána pršelo a hlavní závod se jel na mokru. Lacko do něj odstartoval po kvalifikaci z druhého místa, které udržel až do cíle. "Před startem začalo opět silně pršet a na trati byly místy velké kaluže, nebyl to vůbec jednoduchý závod," řekl Lacko.

Je nám líto, video expirovalo.
Lacko vede po úvodní podniku ME tahačů před Hahnem

Do druhé nedělní jízdy odstartoval čtyřiatřicetiletý Čech ze čtvrté řady, v závěru se ale dokázal posunout na 4. místo. "Závod jsem si užil. Na startu jsem se probojoval o dvě pozice dopředu, ale po kontaktu s Albacetem ve třetím kole jsem se opět propadl a musel začít stíhací jízdu. Nakonec se mi podařilo dostat ze sedmé pozice na čtvrtou, první trojka už měla velký náskok a nebylo v mých silách je dohnat," dodal Lacko.

Na umístění v elitní desítce ze soboty i navázal druhý pilot roudnického týmu Oliver Janes z Velké Británie, jenž je s šesti body průběžně desátý.

Mistrovství Evropy tahačů v Misanu (Itálie):

1. jízda: 1. Kiss (Maď./Mercedes) 29:09,15, 2. Lacko (ČR/Buggyra) -3,412, 3. Hahn (Něm./Iveco) -10,829.

2. jízda: 1. Hahn 26:15,007, 2. Lenz (Něm./MAN) -5,165, 3. Janiec (Fr./MAN) -5,705, 4. Lacko-7,722.

Průběžné pořadí: 1. Lacko 44, 2. Hahn 42, 3. Kiss 34.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články