Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Den za volantem v Le Mans zvládl nejlépe tým Audi

Le Mans (Francie) - Slavný automobilový závod 24 hodin v Le Mans skončil trojnásobným úspěchem vozů Audi. Z prvenství se radovala francouzsko-německá posádka Romain Dumas, Timo Bernhard, Mike Rockenfeller. Stanovili přitom nový rekord v ujeté vzdálenosti, když zkompletovali 397 kol. Debaklem skončil závod pro obhájce prvenství tým Peugeot. Žádný z jeho čtyř vozů v hlavní kategorii LMP1 maraton na francouzském okruhu La Sarthe nedokončil.

Ze dvou českých účastníků skončil v absolutním hodnocení sedmý Jan Charouz, startující v barvách týmu OAK Racing s vozem Pescarolo-Judd. S francouzskými týmovými kolegy Matthieuem Lahayem a Guillaumem Moreauem skončili druzí ve slabší kategorii prototypů LMP2.

Tomáš Enge spolu s Nizozemcem Peterem Koxem a Dánem Christofferem Nygaardem z týmu Young Driver AMR vybojovali s vozem Aston Martin třetí místo v kategorii GT1. Po startu z pole position jejich šance na lepší umístění zhatila prasklá poloosa, kterou museli už po necelých čtyřech hodinách jízdy vyměnit.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články