Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Dán Pedersen bude největší hvězdou Zlaté přilby

Praha – Plochodrážní Zlatá přilba láká na zvučná zahraniční jména. Největšími hvězdami budou trojnásobný mistr světa Dán Nicki Pedersen, obhájce loňského vítězství Jurica Pavlič či Rus Emil Sajfutdinov. V jednání je účast i dalších jezdců prestižního seriálu Grand Prix. Chybět však nejspíš bude nejlepší domácí závodník Václav Milík.

Pedersenova účast je již potvrzena. Vítěz Zlaté přilby z roku 2010 a devátý muž průběžného pořadí mistrovství světa se vrátí do Pardubic po dvouleté pauze.

Organizátoři jednají také s Polákem Piotrem Pawlickým, Švédy Fredricem Lindgrenem a Andreasem Jonssonem, Britem Chrisem Harrisem či Dánem Peterem Kildemandem, kteří všichni jezdí Grand Prix. Organizátoři by také rádi viděli na startu Poláka Rune Holtu, vítěze závodu z let 2009 a 2011.

"Mají písemnou nabídku na stole a jednání nyní probíhají," řekl Evžen Erban z pořádajícího pardubického oddílu.

Milík patří letos k oporám klubu Sparta Vratislav v polské extralize a s velkou pravděpodobností pojede tamní play-off, které se termínově kryje s pardubickým závodem. "Je to škoda, právě on by se mohl měřit s nejlepšími," litoval Erban.

Z českých závodníků tak budou na startu Aleš Dryml, který se nejspíš chystá na poslední Zlatou přilbu v kariéře, Josef Franc, Zdeněk Holub, Eduard Krčmář, Tomáš Suchánek a Hynek Štichauer.

"Rádi bychom viděli některého z Čechů ve finále nebo nejlépe vyhrát," zasnil se Erban. Posledním českým vítězem byl v roce 1996 Tomáš Topinka.

Tradiční plochodrážní víkend v Pardubicích začne pátečním finále mistrovství světa jezdců do 21 let, v sobotu se pojede jako obvykle Zlatá stuha juniorů. Vylučovací jízdy skupin hlavního závodu začnou v neděli ve 12:30, finále je naplánováno na 16:20.

Je nám líto, video expirovalo.
Milík: Dělám všechno proto, abych poválčil o Zlatou přilbu
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články