Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Další spor v Mercedesu? Rosberg kritizoval Hamiltona a hodil po něm čepici

Austin (USA) – Mohlo by se zdát, že po zisku titulu mistra světa formule 1 Lewise Hamiltona bude panovat v Mercedesu idylická atmosféra. Opak je ale pravdou. Do britského jezdce se po triumfu v USA pustil jeho týmový kolega Nico Rosberg, kterému se vůbec nelíbil tvrdý manévr nyní již trojnásobného světového šampióna hned v první zatáčce.

Zklamaný Nico Rosberg (vlevo) a Lewis Hamilton
zdroj: ČTK/PA/ autor: James Moy

Hamilton v první zatáčce po startu v Austinu zaútočil z vnitřní dráhy a vytlačil Rosberga, jenž startoval z pole position, z trati. Německý pilot po závodu označil manévr týmového kolegy, který se tím dostal do vedení, za "extrémně agresivní". "Tím, že do mě najel, zašel příliš daleko," řekl Rosberg, jenž si s Hamiltonem po závodu nepodal ruku a po vyhlášení vítězů po svém týmovém kolegovi hodil naštvaně sponzorskou čepici.

Rosberg se sice v průběhu závodu dostal znovu do vedení, po jezdecké chybě osm kol před cílem ho ale Hamilton předstihl a dojel si pro vítězství.

Šéf Mercedesu Toto Wolff už se nechal slyšet, že tým přijme opatření, aby se vztah Hamiltona s Rosbergem nepokazil stejně jako vloni po Velké ceně Belgie ve Spa. "Pokud nic neuděláme, mohlo by se to stát," obává se Wolff. "Myslím, že si o tom budeme muset v příštích dnech vážně promluvit, ale teď je čas oslavovat mistra světa, který si zasloužil být šampionem. Jakmile emoce opadnou, přijde na řadu diskuse," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články