Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dakar opustil jeho rekordman Peterhansel. Dál nejede ani Tůma

Zdeněk Tůma letošní Dakar nedokončí a nenaváže na své loňské čtvrté místo. Jediný český zástupce mezi čtyřkolkami se rozhodl do šesté etapy nenastoupit. Důvodem byly zdravotní i technické potíže. A ze hry venku je také rekordman Stéphane Peterhansel, který měl během etapy nehodu, při níž se zranil jeho navigátor.

Zdeněk Tůma
zdroj: Profimedia

Čtrnáctinásobný šampion Peterhansel s audi havaroval na 212. kilometru, když byl ve vedení v etapě. Organizátoři uvedli, že jeho spolujezdec Edourad Boulanger utrpěl zranění zad a byl převezen do nemocnice, kde se podrobí dalším vyšetřením. Na stejném místě měl nehodu také Peterhanselův týmový kolega Carlos Sainz, který poškodil vůz, ale vyvázl nezraněn.

Tůma odstoupil už před startem závodního dne. "Ve čtvrtek večer, když jsem se vrátil z etapy, tak jsme se rozhodli poté, co jsem měl zase karambol, že skončíme v závodě," řekl Tůma. "Čtyřkolka při karambolech dostala takový záhul, že už ani nemáme náhradní díly, co bychom potřebovali vyměnit. I rám je popraskaný," vysvětlil padesátiletý jezdec.

Tůma navíc není stoprocentně zdravotně fit. Již ve čtvrtek přiznal, že si při pádu o den dříve pohmoždil nohy a na čtyřkolce nemůže při jízdě stát. "Dakar je obrovský závod, vyvíjí obrovskou zátěž na fyzičku a tělo. A každá drobná odřenina, poranění ho zpomaluje. A já už jich mám docela hodně, už to nešlo," řekl Tůma, který byl desátý v kategorii.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články