Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Czech Dakar Team chce uspět, myslí na první desítku

Ostrava - Tři závodní speciály vyšle na Rallye Dakar 2013 nová stáj Czech Dakar Team. Jejím hlavním želízkem je bruntálský automobilový závodník Martin Kolomý, který bude obhajovat sedmé místo z minulého ročníku. Czech Dakar Team se dnes představil v nové podobě, která vznikla pohlcením menší stáje Bonver Dakar Team. "Oslovili mě s nabídkou, abychom začali spolupracovat, já to reflektoval a začali jsme budovat nový tým. Budeme mít tři auta a máme perspektivu se dále rozšiřovat. Zázemí máme absolutně špičkové, famózní techniku, je to jen na nás, na závodnících. Ale perspektivu vidím velice dobře," řekl Tomáš Vrátný.

Tatry Czech Dakar Teamu
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Vrátný na Dakaru startoval právě ještě v barvách Bonver Dakar Teamu, teď bude pilotovat jednu ze tří tater, které pro tým skládal konstruktér Milan Holaň. Dalším řidičem je vedle Kolomého ještě Marek Spáčil. V přípravě se zástupcům nové stáje dařilo, na Rallye El Chott v Tunisku získali dvě prvenství.

"Trénovali jsme ještě v Brně a Dolním Benešově v pískovně, příprava byla opravdu kvalitní. Ale zkušení dakaristé říkají, že závod je rok od roku těžší, nelze dopředu předvídat, co nás vlastně čeká. Doufám, že nástrahy zvládneme a budeme co nejvíce vpředu," řekl Vrátný.

Je nám líto, video expirovalo.
Czech Dakar Team vyšle na rallye čtyři kamiony

Aspirantem na přední umístění je především Kolomý, jenž letos v lednu dojel sedmý. Jeho vůz prošel řadou úprav. "Snažili jsme se vyvarovat technických problémů, které jsme loni měli a kvůli kterým jsme každou etapu stáli. To už by se letos nemělo opakovat. Je to ale jiné podnebí, jiný svět, doufám, že technika bude držet," řekl Kolomý.

Kolomý je přesvědčen, že spojení dvou menších stájí v jednu je krokem dopředu. "Loni jsem byl sám voják na bitevním poli, teď můžeme udělat novou strategii a vím, že za mnou je další auto, které může pomoct. Chtěl bych zopakovat první desítku, ale konkurence je obrovská," řekl Kolomý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články