Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Correův stav se zhoršil. Pilot formule 2 je po tragické nehodě v umělém spánku

Zdravotní stav amerického pilota formule 2 Juana Manuela Correy se v týdnu po tragické nehodě ve Spa zhoršil a dvacetiletý jezdec musel být uveden do umělého spánku. Důvodem byla dechová zástava, která nastala v Londýně po jeho převozu z Belgie. Correův stav je podle prohlášení rodičů ekvádorského rodáka zveřejněného na sociálních sítích kritický, ale stabilizovaný.

Juan Manuel Correa
zdroj: ČTK/EFE autor: Jose Jacome

Correa minulou sobotu při závodě F2 v plné rychlosti kolem 270 km/h narazil do boku vozu francouzského jezdce Anthoinea Huberta, který se těsně před ním vrátil na trať po nárazu do svodidel. Dvaadvacetiletý Hubert havárii nepřežil, Correa vyvázl s frakturami obou nohou a menším zraněním páteře. V nemocnici v Lutychu se poté podrobil více než čtyřhodinové operaci.

Ve středu byl převezen do Londýna, kde ale nastaly komplikace způsobené syndromem akutní dechové tísně. "Objevily se v důsledku silného nárazu, který utrpěl v sobotu v Belgii," konstatovali jezdcovi rodiče. "Věříme, že nás náš syn překvapí, jako to vždycky svojí vůlí bojovat a silou uměl, a plně se zotaví."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články